Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit

Dag 15: Paardrijden in het Cayo District

Belize - zaterdag 4 december 1999

We slapen hééérlijk uit! Ik word om een uur of 10 wakker. Nou ja, ik word eerder al een paar keer wakker, maar ik blijf tot 10 uur dommelen.

De douche is hier koud. Het water wordt wel verwarmd door de zon, maar het blijft toch koud. Toch is het eg lekker. De douchehokjes hebben geen dak, je staat dus heerlijk in de zon te douchen. Dat is geweldig wakker worden.

De Trek Stop is opgezet door John en Judy, een leraarsechtpaar uit Chicago. Judy runt het restaurantje. Ik ontbijt met heerlijke bananenpannenkoeken. Ook eindelijk eens goede koffie!

Ik verwacht dat iedereen al lang wakker is, maar sommigen komen nog later uit hun bed rollen. We hadden na al het vroege opstaan echt behoefte aan een rustig dagje. We hangen lekker een beetje rond: beetje dagboek schrijven, beetje lezen. Ik ontdek dat ik twee kaarten vergeten ben te posten.

's Middags gaan we paardrijden! John brengt ons er heen met zijn pick-up, Gert en ik zitten achterin. We rijden een landweggetje af. Je hoeft alleen maar het bordje te volgen naar de manege.

We kunnen met maximaal drie tegelijk dus we gaan in twee groepjes. Ik ga eerst, samen met Gert en Laura. Een echte cowboy wijst ons de weg. toch wel makkelijk dat ze hier Engels spreken!

Ik krijg het paard "dat het langzaamste is". Maar hij wil er meteen vandoor gaan! Terwjl ik nog niet eens weet waar de remmen zitten. Ik moet ook nog best wennen aan de bediening. Na een tijdje gaat het wat beter.

We lopen rustig een eindje door de weilanden. Het is hier enorm uitgestrekt en mooi! We lopen in totaal twee uur.

Na ons gaan Liz, Wolfgang en Maria. De paardenman zegt volgens Liz dat ik er het meeste plezier in had! Ik vond het inderdaad erg leuk.

's Avonds eten we opnieuw in het restaurantje van Judy. We kijken ook weer video. John blijkt een video van National Geographic over de Maya's te hebben waar onze gids Marvin in Copán over vertelde. Het is een prachtige video. We horen diverse grappen en voorbeelden die Marvin ook al gebruikte bij zijn uitleg.

Daarna, om half tien, gaat de halve groep al slapen. Liz, Wolfgang en ik willen nog wel een film kijken. We besluiten naar de kamer van Liz te gaan. Veel gezelliger, minder geluidsoverlast voor de anderen en bovendien zitten we op haar bed veel lekkerder.

We kijken The Full Monty, over een groepje strippers die helemaal uit de kleren gaan. Het is wel een grappige film. Daarna kijken we nog even een stukje van het nieuws op de lokale TV. Behalve een bloederige moordpartij zien we ook hoe prins Filip en Mathilde in België getrouwd zijn. Een sprookjeshuwelijk!

 

Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit