Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit

Dag 22: Laatste dag in Lima

Peru - vrijdag 30 oktober 1998

De wekker gaat al weer midden in de nacht af. Het vliegtuig van Dawn vertrekt belachelijk vroeg, en wij brengen haar weg. Ik denk dat Diederick wel een steuntje in de rug kan gebruiken als hij Dawn heeft uitgezwaaid.

De rest van de ochtend doen we rustig aan. We hebben niet zo veel plannen meer, ons hoofd zit nu vol ervaringen en we zijn voor ons gevoel al bijna thuis.

's Middags gaan we nog wat souvenirs kopen. We zijn nu alleen nog met Diederick, Michiel, Ronald, Mike en Jenny. Ronald had in een zijstraat van het grote plein een leuke souvenirmarkt gezien en het blijkt er ook goedkoop te zijn. We slaan allemaal flink in. Ik koop een paar cassettebandjes met lokale muziek.

Daarna met een taxi naar de luxe buitenwijk Miraflores. Hier waan je je in Miami, San Fransisco of Parijs. Brede lanen, dure auto's, flanerende mensen, een dure strandboulevard. Nou ja... boulevard met uitzicht op zee, want het strand blijkt hier tientallen meters lager te liggen en er loopt een drukke weg tussendoor. We besluiten in het gras te gaan luieren.

Eindelijk bezondigen we ons ook weer aan fast-food. De Mac is te ver weg, dus we gaan naar Kentucky Fried Chicken. Hmmm... koude cola, veel friet met mayonaise....

Ons laatste diner in Peru is weer bij een soort Indiër. We laten de tafel volzetten met gerechten en smullen heerlijk. Dit is dus echt het afscheid.

 

Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit