Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit

Dag 2: Eerste ontmoeting met de groep in Lima

Peru - zaterdag 10 oktober 1998

Je kunt in dit hotel ontbijten tot 10 uur, dus ik ben maar bijtijds opgestaan. Diederick is nog erg moe, dus die blijft nog even liggen.

Wat een afschuwelijke jus d'orange hebben ze hier!!!!! Getverdegetver!! Als het ergens naar smaakt, is het nog het meest naar tonijn. Blùùùùh . Als we om half 11 weggaan, zitten er nog steeds mensen te eten. Vreemd hoor.

We besluiten maar op goed geluk de stad in te gaan. Het is wel even wennen. als je oversteekt rijden ze je rustig omver. Overal wordt ook continu getoeterd. Om gek van te worden.

Straatbeeld in Lima

We komen -toevallig- uit bij het 'Museum van de Kunsten' of zoiets. Met vazen en beeldjes waarvan onduidelijk blijft wat het is. En vooral ook veel schilderijen. Het begint bij Middeleeuwse kunst met veel Bijbelse tafereeltjes. Veel meer hangt er uit de Impressionistische tijd, ook nog een beetje van later deze eeuw.

De tuin van het Museum van de Kunsten

We lopen door de stad op zoek naar andere bezienswaardigheden. Het klopt niet echt wat op de kaart staat. Tegenover het paleis van de president staat helemaal geen kathedraal - maar goed.

Het paleis van het Peruaanse Congres

We komen terecht in hele leuke, echte volksbuurten. Met allerlei marktkraampjes enzo! Geen enkele toerist te zien. De mensen zijn echt heel erg aardig. Ik word vier keer ten huwelijk gevraagd door vrouwen die we toevallig passeren. Liefde op het eerste gezicht komt hier kennelijk regelmatig voor.

Marktkraampje

Tussen de middag eten we in een soort markthal met allemaal restaurantjes. Iedereen zit voetbal te kijken: Nederland-Peru.!! Iedereen zit hier trouwens aan de limonade en de thee. Wij bestellen toch maar een biertje. Is trouwens erg goed bier hier!

Kluivert schiet net naast het doel. Als we weg zijn wordt het uiteindelijk toch nog 2-0 voor Oranje!

We komen -redelijk toevallig- bij het Franciscaner klooster. Dat is vooral bekend van zijn immense grafkelders.

Fransiscaner Klooster

Daar liggen de botten gewoon opgestapeld op een berg!! Erg macaber, maar ook wel spannend.

Patroon van botjes en schedels

Tijdens de rondleiding ontmoeten we een Belgisch echtpaar. Zij vertellen ons hoe we verder moeten lopen. Opeens komen we uit bij een plein waar we nog niet waren geweest en.... het presidentieel paleis!! Het andere gebouw was dus een ander paleis. 

Diederick voor het Presidentieel paleis

Opeens zitten we in het hart van de toeristische stad. En dat blijkt ook nog eens vlak bij ons hotel te zijn, maar dan de andere kant op. In de drukke winkelstraat voel ik me opeens heel onveilig, met alle mensen, de bedelende kinderen en alle louche straathandelaren.

We gaan terug naar het hotel omdat een deel van de groep van Tucan Travel om 19:00 uur uit eten zou gaan. Dan pas ontdek ik dat m'n klok een uur verkeerd staat: het is pas 18:00 uur. Het tijdsverschil met Nederland is dus 7 uur in plaats van 6 uur.

Onze begeleidster Patricia brengt ons naar een restaurant tegenover het Franciscaner klooster. Het eten is lekker, maar volgens mij niet zo erg Peruviaans.

 

Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit