Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit

Dag 12: Diep in de jungle

Peru - dinsdag 20 oktober 1998

Iedereen staat om 5.00 uur op, maar ik voel me erg rot. Ik zie het niet zitten mee te gaan, ik slaap door. De rest van de groep gaat een tocht dwars door de jungle maken.

Later hoor ik dat ze een enorm zware wandeltocht hebben gemaakt naar een meer en daar in kano's hebben rondgevaren. Heel zwaar, maar wel indrukwekkend.

Ronald op een echte loopbrug!

Toch wel spijt dat ik niet ben meegegaan. Ze zijn om 12.30 uur weer terug. Pas om 16.00 uur gaan we weer wat doen.

In de rivier kun je heerlijk spartelen

Het klikt duidelijk erg goed tussen Joanne en de hulpgids Juan. Hij spreekt Spaans maar nauwelijks Engels, zij spreekt Engels en nauwelijks Spaans. Ze geven elkaar daarom taalles.

Dan gaan we naar een boerderij in de jungle.

Jungle-boerderij

Ze 'verbouwen' daar onder meer bananen, papaya, zoete aardappels, cederhout, avocado en nog veel meer. We mogen van alles proeven.

Bananenboom

Er lopen ook kippen, kuikens en een papegaai rond!

Lorre!

's Avonds met de boot de rivier op, op zoek naar Kaaiman-krokodillen. Die zijn in het donker te herkennen doordat hun ogen rood weerkaatsen als je op ze schijnt met een sterke lamp. Ze blijven zitten als je ze verblindt. we zien een kleintje (heel even) en een vrij grote. Erg mooi!!

Kaaiman

Joanne blijkt nu echt verliefd te zijn op Juan. Ze hebben de hele avond taalles aan elkaar gegeven. Jaja... Liefde heeft geen woorden nodig.

Terug in de lodge gaan we snel naar bed, we moeten extra vroeg opstaan morgen...

 

Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit