Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit

Dag 11: Vliegreis naar de jungle

Peru - maandag 19 oktober 1998

Weer vroeg op, naar het vliegveld. We vliegen vandaag naar Puerto Maldonaldo, midden in de jungle. 

Op de kaart is dat een klein uitsteekseltje van de Braziliaanse jungle. Maar zelfs vanuit het vliegtuig zie je bomen tot aan de horizon!

Met onze nieuwe gids bezoeken we de fruitmarkt in Puerto Maldonaldo. Heerlijke spullen (maar ik durf niet alles te eten).

Wat is het hier warm en benauwd!

In een hotel kleden we ons om en doen we het anti-muggenspul op. Het voelt een beetje branderig, op mijn (verbrande) voorhoofd zelfs heel erg. Daar spoel ik het toch maar af.

Met een bootje is het drie uur varen naar onze lodge. Ik vind de bomen langs de rivier al snel saai worden. Wel zien we af en toe een vogel. Op het water is het gelukkig wel wat koeler.

De lodge is prachtig. Vanuit de boot een modderig trapje op, paadje uitlopen en daar staan vier grote hutten, een woon/keukenhut en drie slaaphutten.

Er is geen warm, maar wel stromend water hier. Vanuit onze lodge lopen we 's middags en 's avonds het oerwoud in voor een tocht van ongeveer een uur. Er zijn wel verschrikkelijk veel malariamuggen. Er wordt steeds nadrukkelijk bijgezegd dat hier geen malaria voorkomt. Dat hoop ik maar, want ik heb geen pillen geslikt. Anderen in de groep kregen juist te horen dat dat absoluut zou moeten.

Femke is ziek en moet in het bos overgeven. Als ze terugloopt naar de lodge, stuurt de gids voor de veiligheid z'n hulpje mee terug. Het is kennelijk wel gevaarlijk hier. De gids heeft gelukig een joekel van een kapmes bij zich.

De zonsondergang is hier prachtig. Duurt tenminste wat langer dan in de bergen. Daar is het *plop* opeens donker, ik denk dat dat met de hoeveelheid vocht in de lucht te maken heeft.

Zonsondergang in de jungle

In de lodge wordt heerlijk voor ons gekookt: kip, rijst, aardappelen, salade, soep, papaya.

 

Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit