Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit

Dag 17: Luieren in Caye Caulker

Belize - maandag 6 december 1999

Ik word eerder wakker dan ik had gedacht: half 9. Wolfgang is al op, hij gaat ontbijten met Liz en Maria. Ik kom later naar het restaurant. Er is een gezellig ontbijtrestaurant, Glenda's. Goede koffie, heerlijke kaneelkoek en prima vers geperst sinaasappelsap.

Ik vertel dat Sinterklaas geweest is. Helaas geen gedicht, maar wel heerlijke chocoladeletters. We eten ze bij het ontbijt. Ze zijn tijdens de reis gelukkig niet gesmolten, wel zijn ze een beetje zacht. Heerlijk, toch nog een beetje Sinterklaas.

Aan het begin van de middag komen we samen bij Popeye's bar, aan het strand. Daar hebben ze hangmatten. We luieren de hele middag. We hebben niet de hele tijd strakke zon en we liggen zelfs in de schaduw, toch is het erg lekker. Alleen de cheeseburger smaakt nergens naar.

We luisteren de hele tijd naar de radio. Wel grappig: eerst horen we een nieuwsprogramma, een combinatie van een Amerikaanse AM-nieuwszender met daarnaast ook nieuws uit Belize.

Het blijkt Love FM te zijn, even later schakelen ze over op muziek. Hun stationcall is een gesproken jingle met de muziek van Crockett's Theme (van Miami Vice).

Ze draaien wel leuke kerstliedjes, waarvan sommige bij ons nooit op de radio te horen zijn. Eén liedje is wel erg grappig:
Grandma got run over by a raindeer
coming home from our house Christmas eve
Some folks say there's no such thing as Santa
But as for me and grandpa, we believe

We gaan samen naar de zonsondergang kijken. Onderweg kopen we heerlijke bevroren bananen met chocoladesaus. Even later komen we een leuk meisje tegen, dat er erg Nederlands uitziet. Ze vraagt waar we die bananen gekocht gebben. Die wil zij ook wel! Ik roep haar nog na "kom je niet mee naar de zonsondergang kijken", maar daar reageert ze niet op.

De zonsondergang is hier prachtig. Wolfgang en Liz vinden het mooiste plekje, zonder anderen erbij. We blijven zitten tot het echt donker is.

Als Wolfgang even gaat internetten, valt de groep uit elkaar. Gail en Maria gaan weg, terwijl we nog niks hebben afgesproken voor vanavond. Met de rest spreken we af in de Oceanside Bar. De mixen met rum, wodka of gin zijn goedkoop, het is happy hour. Liz laat een aparte mix maken, met grapefruitsap. erg lekker: het bevalt zo goed dat ze ons er een rondje van geeft.

In de Oceanside staat een jukebox. Hij heeft een beetje moeite met de kwartjes, maar hij speelt leuke muziek. We draaien de halve Exodus-CD van Bob Marley. Het eten is ook prima, eerlijk gezegd is het beter dan dat van gisteren.

We zoeken een andere plek om nog wat te drinken. Een rustig café met leuke muziek, knus aan het water.

We besluiten nog even op een pier te gaan zitten en naar de sterren te kijken. Je kunt de hemel hier prachtig zien. We zien zelfs vallende sterren...

 

Dag terug Hoofdpagina Taal: en Dag vooruit